Något som är mycket populärt på Gotland är campingar. Varje år besöker flera tusen människor denna ö och många av dessa väljer att bo på campingar, antingen i husvagn, husbil, stuga eller tält. Vissa campingar finns i närheten av centrum medan andra ligger mer avlägset. Vilka faciliteter med mera som finns på campingen kan variera stort. På vissa finns till exempel varken el eller servicehus, medan andra campingar är rena lyxanläggningar med pooler, restaurang, hopptorn, lekplatser och mycket annat.

Oavsett vilken sorts camping man vill arbeta på eller driva kan man känna sig säker på att jobb finns. Under vintern är trycket lägre, men ofta kommer även ett par turister på besök. Då gäller det att en camping kan ta emot dem.

Om man driver en större camping långt från närmaste by kan det ofta vara en fördel att ha en liten livsmedelsbutik och eventuellt också funktionen att vara ombud för systembolaget. Då slipper campinggästerna oroa sig för att de ska behöva ta bilen för att handla. Dessutom kan man då snabbt och lätt besöka campingens butik om man upptäckt att korvbröd saknas inför kvällens grillning. I en campingbutik brukar det ofta finnas lite av varje. Godis, läsk, matvaror, mejeri, toalettpapper, tidningar och plastbestick är bara lite av allt som ofta finns i just denna form av butik.

I många campingbutiker kan man också spela på Svenska spel. Det kan vara lite speciellt eftersom flera spel från denne faktiskt spelas in på Gotland. Keno är bara ett av dessa spel, och där kan man ofta se ringmuren i bakgrunden. Att då kunna lämna in sina spel just på Gotland blir lite extra spännande. Lotter och liknande är ofta mycket uppskattade under sommaren eftersom att de ger lite extra spänning men ändå är mycket lättsamma att skapa. Man behöver inte spendera särskilt mycket för att ha chans att vinna.