På Gotland finns det flera sevärdheter. De är spridda över hela ön.

Albatross minnessten

Denna sten kan man finna i Östergarn. Stenen är rest till minne av fartyget Albatross som i juli år 1915 hamnade i sjöstrid med en rysk eskader. Detta under en helt stilla sommarmorgon. Stenen är rest på stranden där båten grundstötte. Samma kväll begravdes de 27 besättningsmän som omkom under beskjutningen. Begravningen skedde just på plats i Östergarn. Det har tidigare berättats om att ryssarna sköt rakt över hela Östergarnsholm. Detta så att personalen i fyrarna fick söka skydd i öns grottor.

Botvaldevik

Detta är en lugn och trevlig fiskehamn. Den ligger i Gothem, på Gotlands östra del. Hamnen ligger ett par kilometer söder om orten Åminne, och den har en fin utsikt över en ö vid namn Sildungen.

Skolgalleriet

Detta är ett museum som ligger i Vänge. I den nedlagda folkskolan som ligger här finns skolgalleriet. Här finns en permanent utställning vid namn ”Projekt skolbänken”. Denna utställning växer mer och mer för varje år.

Fjäle ödegård

Nära orten Fjäle i Ala kan man finna rester av bebyggelse nära Fjälegården. Denna gård var i bruk under flera hundra år. Mellan 100-1300-talet var gården i fullt bruk och efter år 1300 brändes hela gården ner och sedan övergavs den. Man har rekonstruerat ett bostadshus, Fjälebysens hus, samt ett fähus.

Stavgard

Här kan man som besökare verkligen känna sig välkommen till järnåldern. I Burs finner man Stavgard som är en helt rekonstruerad järnåldersby och den håller öppet för besökande under sommartid.

Vanges Museigård

I Burs finner man också Vanges Museigård. Här kan man som besökare se över 10 000 olika föremål, de allra flesta bruksföremål. Dessa har använts på de gotländska gårdarna från år 1700 och framåt.

Faludden

Både Stockviken och Faludden ligger i Grötlingbo. Stockviken ligger något söder om udden, och dessa är Gotlands allra fågelrikaste områden.