På Gotland finns det flera olika kiosker. De finns både i Visby, nära stränderna men också i småorterna.

I en kiosk säljs ofta lite lättare förtäring så som korv, hamburgare, godis och olika typer av snacks. Ofta säljs också glass, mjukglass samt olika typer av drycker. Kiosken kan i vissa fall också sälja lite hygienprodukter eller liknande. Ofta finns också cigaretter, tobak, snus och tidningar i en kiosks sortiment. Det är lite beroende på hur pass stor kiosken är, samt om den har tillgång till större kylar med mera.

Ofta kan det, särskilt under sommartid, finnas gott om pengar att tjäna på att driva en kiosk. Då är det många turister som besöker Gotland. Många gånger kan det gå snabbare att besöka kiosken för att köpa ett frimärke, eller en dagstidning. I affärer kan det ofta vara kö. Om man är vid stranden kan det där med att ha med sig kaffe och fikabröd plötsligt vara något som man glömt packa. Då är det skönt om det finns en liten kiosk där man kan köpa saft, kaffe, te eller en glass till hungriga vuxna och barn som badar, leker och solar hela dagen.

I många kiosker kan man också spela. Svenska Spel använder ofta både stora och små kiosker som ombud. I kioskerna kan man ofta spela på trav, men också på flera olika typer av lotter. När man sitter där med glassen i handen kan det vara skönt att ha något att göra. Om man då köper en lott kan man sysselsätta sig en stund och samtidigt finns alltid chansen att man vinner. När det gäller just spelen kan dessa bidra till att kiosken får den där extra lilla inkomsten. Om det rör sig om en strandkiosk som inte har öppet på vintern kanske det räcker med att ha ett mindre lottsystem men en kiosk som ligger mitt i Visby kan ofta ha ett större spelsortiment.